Omul cu adevarat bun este doar cel care ar fi putut fi rau si n-a fost.
Daca vrei sa fii fericit o clipa razbuna-te;daca vrei sa fii fericit o viata iarta!

sâmbătă, 29 mai 2010

"Puiul de preerie..."


Multi oameni nu au incredere in ei... Intr-adevar exista ceva in subconstientul nostru care fara voia noastra ne face sa ne subapreciem potentialul.
Rutina zilnica si 'problemele' care apar cand ti-e lumea mai draga ne departeaza de la ceea ce suntem cu adevarat. Pur si simplu nu mai avem timp sa ne gandim la actiunile si deciziile importante. Am devenit mai mult sau mai putin niste roboti care reactionam in loc sa raspundem cu calm si rabdare la incercarile vietii.

Exista totusi solutii. Una din ele ar fi sa ne rezervam 15-20 minute zilnic pentru a sta de vorba cu noi, fara a ne gandi la absolut nici o problema 'urgenta'.
Vei fi uimit de rezultate. Pur si simplu fa o evaluare a ceea ce vrei cu adevarat sa fii si incearca sa pui la punct un  plan simplu de urmat care te poate ajuta sa ajungi unde vrei.

Am gasit o poveste excelenta legata de cele de mai sus care sper sa-ti placa:

'O veche legenda Amerindiana povesteste despre un viteaz care a gasit intr-o zi un ou de vultur si l-a pus intr-un cuib de pui de preerie. Puiul de vultur a vazut lumina zilei odata cu puii de preerie si a crescut alaturi de ei. Toata viata lui tanarul vultur a facut exact ceea ce faceau puii de preerie. Ciugulea insecte si scarma dupa rame in pamant. Cloncanea si caraia exact ca un veritabil pui de preerie. Iar cand zbura starnea un nor de pene pe o distanta de catva metri.
Pana la urma, acesta era stilul de zbor al puilor de preerie.

Anii au trecut si vulturul a crescut. Intr-o zi a vazut o pasare magnifica care plana in inaltul cerului albastru fara nori. Elegant, pasarea uriasa se rotea miscandu-si incet aripile aurii.
'Ce pasare minunata!' a exclamat vulturul nostru catre prietenii lui puii. 'Ce este asta? '
'Asta-i un vultur, regele pasarilor', a cloncanit unul dintre pui.
'Dar ar fi bine sa-o lasi balta. Tu n-ai sa fii niciodata un vultur.'
Si uite asa vulturul a uitat de pasarea magnifica si a murit, convins fiind ca este un pui de preerie.

 Ti-a trecut vreodata prin minte ca ai putea fi mai putin decat poti fi cu adevarat, ca si vulturul care credea ca este un pui de preerie?
Daca este asa, mai gandeste-te odata........O verificare nu strica......s-ar putea sa ai o mare surpriza!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu